Inbraakpreventie

Een veilig gevoel is een basisbehoefte om fijn te kunnen wonen. Voelt u zich veilig in uw eigen huis en woonomgeving? Professionele inbraakpreventie kan daar aan bijdragen.inbraakpreventie

Inbraakveiligheid

Allereerst is het zaak te onderzoeken hoe het met de inbraakpreventie van uw woning gesteld is. De afgelopen jaren heeft de inbreker, door gebruik van moderne techniek, meer inbraakmogelijkheden dan vroeger. Een eenvoudig breekijzer wordt nog wel gebruikt, maar in toenemende mate wordt gebruik gemaakt van vernieuwde technieken zoals de kerntrek-methode en Bulgaarse methode. Deze nieuwe technieken vragen om een hoger niveau inbraakpreventie.

Inbraken in Amstelveen, Amsterdam en omstreken

Helaas vinden er nog veel inbraken plaats in Amstelveen, Amsterdam en omstreken.  Veel voorkomende inbraakmethodes zijn:

99% van de huizen zijn hier niet tegen beveiligd terwijl dit met enkele simpele aanpassingen makkelijk kan. Klik op de inbraakmethode om meer te weten te komen over de betreffende methode of bekijk enkele van onze oplossingen.

Maatwerk

Geen enkele woning is hetzelfde en iedere situatie stelt andere eisen aan de beveiliging. Natuurlijk spelen ook uw persoonlijke wensen een belangrijke rol.

Check woningbeveiliging

Bij een woningcheck inspecteert onze preventieadviseur alle bereikbare gevelelementen, hang- en sluitwerk, brandmelding en buitenverlichting. U krijgt uitgebreid advies over de noodzakelijke preventiemaatregelen. De kosten van deze woningcheck bedragen € 50,-.

Naar aanleiding van de woningcheck zullen wij een advies uitbrengen met de benodigde aanpassingen om uw woning veiliger te maken. Wij hanteren hierbij de eisen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen, maar uiteraard houden wij ook rekening met uw persoonlijke wensen. Wij zullen een offerte voor u opmaken, zodat u weet wat de maatregelen uit het advies u gaan kosten.

Uitvoer preventieve maatregelen

U kunt de benodigde aanpassingen zelf uitvoeren maar u kunt deze ook door ons laten uitvoeren. Onze eigen montagedienst heeft al tientallen jaren ervaring met het beveiligen van woningen volgens de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Certificaat PKVW

Indien de geadviseerde aanpassingen zijn uitgevoerd is het mogelijk een certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen aan te vragen. De kosten van zo’n certificaat zijn € 25,00 en het certificaat is 5 jaar geldig. De meeste verzekeraars geven een korting op de inboedelverzekering na het behalen van dit certificaat.Deurspion digital door viewer

Voorbeelden van mogelijke aanpassingen:
• Het plaatsen of vervangen van veiligheidsbeslag
• Het plaatsen van sloten en driepuntssluitingen
• Monteren van anti-inbraakstrips
• Plaatsen van rookmelders en andere brandbeveiliging
• Plaatsen van koolmonoxidemelders
• Plaatsen van rolluiken
• Het verzorgen van gelijksluitende cilinders zodat er nog maar één sleutel nodig is
• Voor instellingen/bedrijven: het verzorgen van een sluitplan voor uw pand en toegangscontrole.
• Plaatsen van nieuwe binnen- en/of buitendeuren

Ook het plaatsen van een deurspion kan de veiligheid vergroten.

Het belang van kerntrekbeveiliging

DRIEPUNTSSLUITING Ondanks dat uw woning misschien al voorzien is van goed hang- en sluitwerk is het toch belangrijk om te kijken of uw hang- en sluitwerk voldoet aan de laatste eisen en technieken.

Bij veel inbraken wordt momenteel gebruik gemaakt van de zogenaamde kerntrekmethode. Hierbij draaien criminelen een sterke schroef in het sleutelgat en plaatsen daar een trekmechanisme overheen. Het binnenwerk van het slot wordt er zo gemakkelijk uitgetrokken. Met een schroevendraaier wordt de deur vervolgens geopend. De meeste sloten zijn niet tegen deze methode opgewassen.

Ook tegen de kerntrekmethode kunnen effectieve maatregelen worden getroffen. Veiligheidsbeslag beschermt het sleutelgat met een meedraaiend metalen gedeelte. Door het plaatsen van dit veiligheidsbeslag wordt het onmogelijk om een schroef in het sleutelgat te draaien. Daarnaast zijn er speciale cilinders verkrijgbaar met kerntrekbeveiliging.

Driepuntssluiting

Met een driepuntssluiting in uw deur is uw deur met één handeling op 3 punten afgesloten. U heeft dus niet meerdere sloten/sleutels nodig en kunt met één handeling uw deur veilig afsluiten. Wel zo veilig als u in een noodsituatie uw huis moet uitvluchten bij bijvoorbeeld brand. Een 3-puntsluiting is er al voor € 549,55 inclusief montage.

Meer weten over inbraakpreventie?

Wilt u meer weten over inbraakpreventie, het (laten) beveiligen van uw woning of het Politiekeurmerk veilig wonen? Vul dan uw gegevens hieronder in, dan neemt onze beveiligingssppecialist contact met u op.

Neem contact met mij op