HUIS BEVEILIGEN VOLGENS HET POLITIEKEURMERK VEILIG WONEN

Woninginbraken toegenomen in Nederland en Amsterdam in het bijzonder

Woninginbraken zijn een zeer hardnekkig probleem in Nederland. Ondanks dat er in Nederland afgelopen jaar meer inbrekers zijn opgepakt, is het aantal woninginbraken met 2,6% toegenomen tot meer dan 91.000. In de regio Amsterdam is het aantal woninginbraken zelfs met 5% toegenomen!

Impact van een inbraak

De impact die een inbraak kan hebben op een huishouden wordt nogal eens onderschat. De gevolgen van de emotionele schade zijn vaak vele malen groter dan de geleden materiële schade. Het idee dat een onbekende uw ‘veilige thuis’ kon binnendringen en uw persoonlijke bezittingen heeft doorzocht en meegenomen, gaat velen niet in de koude kleren zitten. Hierdoor kan een inbraak leiden tot  stress, angst, slapeloosheid en spanningen binnen het gezin met alle gevolgen van dien. Vaak voelt men zich onveilig in eigen huis,

Inbrekers binnen luttele seconden binnen met effectieve methodes

Inbrekers zijn zeer creatief met het bedenken van manieren om een woning binnen te dringen. De meeste mensen staan met open mond te kijken als zij zien hoe gemakkelijk een inbreker hun woning kan binnendringen. Het is goed om te weten dat 80% van de inbraken zogenaamde ‘gelegenheidsinbraken’ zijn. Dat betekent dat de inbreker toeslaat wanneer er toevallig op eenvoudige wijze binnengedrongen kan worden, met behulp van klein gereedschap zoals een schroevendraaier of tang. De meeste gebruikte methodes voor woninginbraken zijn op het moment:

  • Openbreken raam of deur; spreekt voor zich.
  • Gaatjes-boor-methode; sleutel die nog in slot zit wordt door het boren van een gaatje bereikbaar gemaakt.
  • Flipperen; met flexibel stuk kunststof slot terugduwen.
  • Hengelen; door brievenbus naar deurklink hengelen.
  • Klopsleutel; met een klopsleutel het slot kapot tikken
  • Bovenlichtjes; Kleine w.c.- en badkamerramen.
  • Ruit ingooien; spreekt voor zich.
  • Kerntrekken; cilinder uit slot trekken (ook wel Bulgaarse methode)
  • Babbeltruc; met smoes binnenkomen.
  • Insluipen; gebruik maken van open raam of deur.

 

Inbraakpreventie: Politiekeurmerk veilig wonen (PKVW)

Inbraken volledig uitsluiten is helaas niet mogelijk, u kunt het risico op een inbraak wel aanzienlijk verkleinen. Enerzijds ligt die winst bij een stukje bewustwording bij u zelf, anderzijds kunt u maatregelen nemen betreft de beveiliging van uw huis. Wanneer uw huis voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk veilig wonen, heeft u tussen de 50-90% minder kans op een inbraak, afhankelijk van de situatie voor het keurmerk. Het certificaat ‘Veilige woning’ wordt door de meeste grote verzekeraars erkent en geeft recht op premiekorting op de inboedelverzekering.

Klarenbeek Amsterdam erkend PKVW bedrijf

Klarenbeek Bouw en Doe-Het-Zelf is een erkend bedrijf Politiekeurmerk Veilig Wonen® (PKVW). Voor het verkrijgen van deze erkenning voldoet ons bedrijf aan zeer strenge eisen. Wij hebben een Preventieadviseur in dienst die nauw samenwerkt met de politie. U kunt een afspraak inplannen met onze preventieadviseur om advies te krijgen omtrent de beveiliging van uw woning. Onze adviseur zal u precies vertellen wat er moet gebeuren om te voldoen aan de eisen van het keurmerk. Deze eisen hebben betrekking op het hang- en sluitwerk, deuren, ramen, verlichting, zicht etc

De aanpassingen die gedaan moeten worden om aan de eisen te voldoen kunt u zelf uitvoeren, maar u kunt deze ook door ons laten uitvoeren. Een huisbezoek en advies van onze preventieadviseur kost € 50,– (incl. BTW). Wanneer uw woning is beveiligd volgens de eisen van het keurmerk, krijgt u het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen® .

De kosten voor het verstrekken van het certificaat bedragen € 27,50 (incl. BTW). Wilt u uw woning beter beveiligen? Mail naar info@klarenbeek.eu om contact op te nemen met onze preventieadviseur voor het maken van een afspraak!